Σχέσεις και Sex

Τι να κάνεις αν έχει ξενερώσει μαζί σου

Τι να κάνεις αν έχει ξενερώσει μαζί σου

Μέσα σε μια σχέση που έχει περάσει την πρώτη φάση της με το μεγάλο ενθουσιασμό, το πάθος, την ένταση και την «τρέλα» της, σίγουρα έρχεται η περίοδος που λίγο όλα αυτά ηρεμούν και ισορροπούν σε μια πιο χαλαρή κατάσταση αλλά πάντα με συναίσθημα, τρυφερότητα και ενδιαφέρον. Αυτή τουλάχιστον είναι η φυσιολογική πορεία της σχέσης όταν περάσει ο μεγάλος έρωτας και διανύεις τη φάση της αγάπης, της ασφάλειας και της ηρεμίας.

Η διαφορά, όπου θα σε κάνει να ταρακουνηθείς και να σκεφτείς ότι ενδέχεται πραγματικά να έχει ξενερώσει μαζί σου ο αγαπημένος σου, είναι όταν υποψιάζεσαι πως δεν έχει φύγει μόνο ο ενθουσιασμός και το πάθος αλλά και τα τρυφερά συναισθήματα που θα έπρεπε να έχουν πάρει τη θέση των προηγούμενων. Αν δηλαδή αισθάνεσαι πως πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον, δε νοιάζεται για σένα, δεν προσπαθεί να σε βλέπει ή δε θέλει να σε πλησιάζει ερωτικά, τότε είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να έχει ξενερώσει μαζί σου για κάποιους λόγους.

Το να έχει ξενερώσει μαζί σου κάποιος, βέβαια, δε συμβαίνει μόνο στις μακροχρόνιες σχέσεις αλλά και σε κάτι καινούργιο που έχει μόλις δημιουργηθεί και εκεί είναι που μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο και δεν μπορείς να καταλάβεις τι έφταιξε και τι μπορεί να μεσολάβησε, να πρόλαβε να τον χαλάσει τόσο ώστε από εκεί που σε έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνα για να βρεθείτε, ξαφνικά άρχισε να αραιώνει επικίνδυνα την επικοινωνία του και έχασε κάθε ενδιαφέρον.

Σε πολλές περιπτώσεις έρχεται μια στιγμή στη σχέση μας (μακροχρόνια ή πιο φρέσκια) που περνάμε φάση ή και κρίση, αλλά αν βλέπουμε ενδιαφέρον από το σύντροφό μας για να το λύσουμε όλο αυτό και αισθανόμαστε ότι υπάρχει αίσθημα και καλή πρόθεση (γιατί σίγουρα αυτά τα αισθάνεσαι) τότε υπάρχει ελπίδα να είναι πράγματι φάση προσωρινή που ξεπερνιέται. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η στάση του συντρόφου σου είναι αδιάφορη, παγωμένη και αποστασιοποιημένη χωρίς καμία προσπάθεια και πρόθεση να σε πλησιάσει όπως πριν και να γεφυρωθεί το χάσμα; Τότε όντως έχει ξενερώσει μαζί σου και το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ από κει και πέρα.

1. Σκέψου πως νιώθεις και τι θέλεις
Αν έχεις καταλάβει πως ο σύντροφός σου έχει ξενερώσει μαζί σου και βλέπεις τη στάση του απέναντί σου τελείως διαφορετική από αυτό που είχες συνηθίσει, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο σκέψου πρώτα πως νιώθεις εσύ για αυτό και τι θα ήθελες να γίνει από κει και έπειτα. Πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις για να τον φέρεις και πάλι κοντά σου ή νιώθεις ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο; Η συμπεριφορά του σου δείχνει ότι υπάρχουν ελπίδες ή ετοιμάζεται να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι κι απλά ψάχνει την κατάλληλη στιγμή; Επιπλέον, έχει μεγάλη σημασία με όλη αυτή την αλλαγή πώς αισθάνεσαι για τον άνθρωπο αυτό γιατί είναι λογικό ότι μπορεί πλέον να άρχισες να ξενερώνεις κι εσύ. Επομένως, πρώτα κάνε μια εσωτερική ανασκόπηση και έπειτα δες πώς θέλεις να κινηθείς.

2. Μάθε τι έχει συμβεί
Αν καταλάβεις πως έχει ξενερώσει μαζί σου και σε ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός πραγματικά, πρέπει να προσπαθήσεις να μάθεις τι έχει συμβεί και άλλαξε ο τρόπος που σε βλέπει και σε αντιμετωπίζει. Αλλά ακόμα κι αν αποφάσισες ότι δε σε νοιάζει τόσο, η περιέργεια πάντα υπάρχει. Επομένως, όπως και να έχει καλό είναι να κάνεις μια συζήτηση μαζί του είτε για να μάθεις τι έχεις κάνει εσύ λάθος είτε τι θέματα έχει εκείνος που τον οδήγησαν να αλλάξει. Υπάρχει η πιθανότητα να σου μιλήσει ανοιχτά εφόσον τον ρωτήσεις κι εσύ αλλά από την άλλη να είσαι προετοιμασμένη και για υπεκφυγές, ψέματα ή απλά αδυναμία να σου εξηγήσει.

3. Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου
Το γεγονός ότι έχει ξενερώσει μαζί σου δε σημαίνει απαραίτητα ότι φταις εσύ, ότι δηλαδή κάτι έκανες λάθος ή δεν ήσουν επαρκής. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να άλλαξε πολύ απλά γιατί ο ίδιος δεν είχε τόσο αληθινά και τόσο δυνατά συναισθήματα για σένα, ή γιατί δεν ήξερε τι ήθελε από σένα, ή γιατί μπήκε στη σχέση όντας σε περίεργη φάση και πολλά άλλα. Μπορεί απλά να είναι επιπόλαιος και να παρασύρθηκε από κάποια άλλη γυναίκα και τώρα να είναι μπερδεμένος. Όπως και να έχει και ό,τι κι αν σου πει, μην κατηγορήσεις αμέσως τον εαυτό σου. Το ότι έχει ξενερώσει μαζί σου ή δείχνει έτσι απέναντί σου, μπορεί να είναι καθαρά δικό του πρόβλημα και όχι δικό σου.

4. Προσπάθησε να τον κερδίσεις
Αν ο σύντροφός σου έχει ξενερώσει μαζί σου για συγκεκριμένο λόγο ή λόγους και αποφασίσει να στο αποκαλύψει και να το συζητήσετε, είναι στο χέρι σου αν το θέλεις να τον κερδίσεις και να φέρεις πάλι το πάθος στη σχέση σας. Εξαρτάται βέβαια από το αν θέλεις να προσπαθήσεις και αν στέκουν οι λόγοι που σου παραθέτει. Αν δηλαδή κάνετε μια ειλικρινή και ήρεμη κουβέντα και σου αποκαλύψει κάποια πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει και τον οδήγησαν στη συμπεριφορά που βιώνεις και κρίνεις ότι ενδεχομένως έχει δίκιο και είναι πράγματα για τα οποία πρέπει να δουλέψεις ώστε να βελτιωθεί η μεταξύ σας σχέση, τότε πραγματικά βάζοντας τα δυνατά σου να διορθώσεις τα ζητήματα που έχουν προκύψει μπορείς να τον ξανακερδίσεις και να φτιάξει η σχέση μεταξύ σας.

5. Δέξου πως έχασες
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα, ειδικά αν βγαίνεις με κάποιον για μικρό διάστημα κι εκεί που νόμιζες ότι είναι τρελός και παλαβός για σένα ξαφνικά αλλάζει εντελώς στάση και παγώνει τη μεταξύ σας σχέση, να μην ήσουν η μόνη με την οποία έβγαινε. Που σημαίνει ότι δεν έγινε κάτι από μεριάς σου και γι’ αυτό έχει ξενερώσει μαζί σου αλλά απλά επέλεξε να μείνει με την άλλη κοπέλα. Τώρα το γιατί προτίμησε εκείνη και όχι εσένα, καλύτερα μην κάτσεις να το σκεφτείς, η απάντηση που σου αρκεί είναι πως δεν ξέρει τι θέλει και προφανώς έχει προβλήματα συμπεριφοράς. Άρα, δέξου πως ενδεχομένως έπαιξες κι έχασες στη σχέση αυτή και πήγαινε για καλύτερα.

6. Πρόλαβέ τον
Από τη στιγμή που είσαι σίγουρη πια ότι έχει ξενερώσει μαζί σου τόσο που ψάχνει τρόπους για να σου δείξει ότι θέλει να χωρίσετε κι απλά δεν έχει το θάρρος να το πει, βγάλε και τους δυο σας από τη δύσκολη και ψυχοφθόρο κατάσταση και βρες τη δύναμη να το πεις εσύ. Ή πολύ απλά διευκόλυνέ τον με το να εξαφανιστείς και να πας παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος άλλωστε να μένεις εκεί. Κι αφού εκείνος δεν έχει την ωριμότητα και τον ανδρισμό να σου μιλήσει ευθέως γιατί να κάνεις τον κόπο εσύ;

Πηγή: socialista.com.cy

Προσθέστε σχόλιο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML:

Σχέσεις και Sex

Περισσότερα από Σχέσεις και Sex

lesbians

Γιατί οι λεσβίες έχουν περισσότερους οργασμούς;

Συντακτική Ομάδα26 Φεβρουαρίου 2016
nosex

7 λόγοι που η σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται να κάνει σεξ μαζί σας

Συντακτική Ομάδα22 Φεβρουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
gerontoerotes

12 έρωτες που θα αφήσουν εποχή!

Συντακτική Ομάδα13 Φεβρουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
50-shades

H «Airbnb» του σεξ: Ζήστε τις φαντασιώσεις σας μακριά από τους γείτονες

Συντακτική Ομάδα11 Φεβρουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
DHMOSIOGRAFOI-SEX

Δημοσιογράφοι δοκιμάζουν σεξ σε εικονική πραγματικότητα

Συντακτική Ομάδα26 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
SEX

Γυναίκες που δεν έχουν κάνει σεξ πάνω από 10 χρόνια: Φαινόμενο της εποχής;

Συντακτική Ομάδα26 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
SEX

5 πράγματα που οι γυναίκες δεν λένε στους άνδρες για το σεξ

Συντακτική Ομάδα14 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
WOMAN-PORN

Τι προτίμησαν να δουν το 2015 οι γυναίκες στο Pornhub

Συντακτική Ομάδα10 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
SEX

Η Ελλάδα στη λίστα της Durex με τις 12 πιο σεξουαλικά ικανοποιημένες χώρες του πλανήτη

Συντακτική Ομάδα10 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
women-orgasm

Οργασμός: Η πιο απλή μέθοδος για να κορυφώσετε!

Συντακτική Ομάδα2 Ιανουαρίου 2016
Διαβάστε περισσότερα
AGIOS-GIRL

Το Pornhub ξέρει τι είδες φέτος τα Χριστούγεννα

Συντακτική Ομάδα29 Δεκεμβρίου 2015
Διαβάστε περισσότερα
peos

Από ποια ηλικία αρχίζει να μικραίνει το πέος…

Συντακτική Ομάδα28 Δεκεμβρίου 2015
Εφημεριδάκι