Showbiz News

Τίνα Σπάθη, η ιδιωτική ζωή μου εν συντομία (video)

Τίνα Σπάθη, η ιδιωτική ζωή μου εν συντομία (video)

Video: Από την εκπληκτική και σπάνια συνέντευξη που είχε δώσει στο Γιώργο Λυκουρόπουλο σε ένα παλιό (symbol). To επίσης καταπληκτικό κλιπ είναι φτιαγμένο από τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, για ένα καλτ φέστιβάλ στο Gagarin.

Σπάθη με έβγαλε ο σκηνοθέτης που με ανακάλυψε, ο Απόστολος Τεγόπουλος. Από το επίθετο μου που είναι Σπαθούλα. Μου είπε «θα σε λέμε Σπάθη». Και είπα «ας με λέτε». Ωραίο ήταν, έμεινε. Την εποχή της δόξας ήμουν πολύ μεγάλος στόχος για τους άντρες. Ούτε με τη Σοφία Λόρεν δεν έγινε τέτοιο πράγμα. Τα παιδιά μου, που τώρα μόλις τους έδειξα μια ταινία, μου λένε «μαμά, πραγματικά ήσουν πολύ όμορφη». Δεν υπερβάλλω.

Είμαι 48 χρονών, δεν κρύβω την ηλικία μου. Μεγάλωσα στο Παγκράτι, στον Άγιο Αρτέμιο. Στα 18 μου όπου κι αν πέρναγα καταλαβαίνεις τι συνέβαινε. Το λέω χωρίς να πιστεύω στην ομορφιά. Το θέμα είναι τι αποπνέεις ως άνθρωπος. Τι μαγνητισμό. Δούλευα πωλήτρια σ” ένα μαγαζί στην Ερμού. Πήγαινα στο μαγαζί στις εννιά το πρωί. «Γιατί έρχεσαι στις εννιά;», με ρωτούσε τ” αφεντικό. «Γιατί δεν ξυπνάω πιο νωρίς του έλεγα».

Μια μέρα γυρίζονταν εκεί ένα διαφημιστικό, μέσα σε φαρμακείο, για κάποια κολόνια. Σταμάτησα και κοιτούσα από περιέργεια. Μια κοπέλα που έπρεπε να παίξει το ρόλο δεν ανταποκρινόταν και μου λέει ο σκηνοθέτης » να σου πω εσένα, μπορείς να το κάνεις;». Μπορώ, λέω. Και το έκανα χωρίς να ξέρω τίποτα. Ήταν ο Άγγελος Σιδεράτος. Και μετά με πήγε στον Απόστολο Τεγόπουλο και άρχισε η εξέλιξη με τις ταινίες. Με πήγαν στο γραφείο του στην Ακαδημίας και μόλις με είδε είπε «αυτή είναι δικιά μου». Μέχρι τότε έκανε «ταινίες για όλη την οικογένεια», Κλακ φίλμς. Με πρωταγωνιστή το Νίκο Ξανθόπουλο. Μου είπε ο Τεγόπουλος «θα βάλω κάτι πράγματα μέσα». Ούτε που ήξερα τι και πώς. Του είχα εμπιστοσύνη. Αλλά αποδείχθηκε ότι είχε σκοπό να βγάλει πολλά χρήματα από μένα, όπως και έβγαλε.

Με ρώτησε η κόρη μου.»Μαμά, ντρεπόσουν που ήσουν γυμνή;» Κοίταξε. Επειδή ήταν ρόλος και δεν το ζούσα έτσι όπως φαινόταν, δεν ένιωθα άβολα. Μπορείς να σκύψεις να φιλάς στην ερωτική σκηνή και να μη νοιώθεις απολύτως τίποτα. Μέχρι και γέλια μπορεί να σε πιάνουν. Δεν το καταλαβαίνει φυσικά ο θεατής. Είναι ψυχρό για μας. Όταν έχεις μπροστά σου ολόκληρο συνεργείο και τα φώτα πάνω σου ή κρυώνεις γιατί δεν έχει θέρμανση, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να γίνει το πλάνο, να τελειώνουμε. Το είχα συνηθίσει. Πως πας στο γυναικολόγο;

Ο Τεγόπουλος από την αρχή με είδε «κάπως». Όταν με γνώρισε μου είπε «μπορώ να φανταστώ πως θα κοιτάς το φακό». Ήθελε να είναι το ύφος μου λίγο άγριο. Αν δεις την πρώτη ταινία, τις Διαστροφές, θα δεις ότι δεν φορούσα ούτε μέικαπ ούτε ρουζ. Έβαφα μόνο τις βλεφαρίδες. Έπαιζα με τα μάτια. Δεν μπορώ να πω ότι παίρναμε πολλά λεφτά. Κάποια ικανοποιητικά, ναι. Αλλά έχω κάνει και ταινίες τζάμπα. Ούτε σάντουιτς στο γύρισμα δεν τρώγαμε. Τα λεφτά δε που έβγαλα τα μοίρασα. Όποιος απ τους κοντινούς μου ανθρώπους είχε ανάγκη ερχόταν σε μένα. Τίποτα δεν έμεινε. Τα σχόλια όμως ήταν όλα θετικά. Κι όποτε βρισκόμουν στο σινεμά, έβλεπα ότι οι ουρές ήταν ατέλειωτες. Στον τομέα μου μάλλον ήμουν η Βουγιουκλάκη! Πούλαγε τότε τ” όνομα μου. Και με μικρά γράμματα να ήταν θα το βλέπανε.

Η ματιά των ανδρών ήταν ματιά πόθου. Αλλά και οικειότητας, γιατί ήμουν και εγώ οικεία. Ήμουν μεν αντικείμενο του πόθου τους, αλλά η πρώτη κίνηση κάποιου ήταν η αγκαλιά, η ευχαρίστηση που με έβλεπε από κοντά. Με ζεστασιά με αγνότητα. Οι γυναίκες με ζήλευαν πάντα. Και πριν από τις ταινίες. Επειδή ήμουν «αντράκι» τους χάλαγα την πιάτσα. Τους φαινόμουν εκτός των ηθών τους. Στην ταινία Έξι διεστραμμένοι ζητούν δολοφόνο ένας νεαρός με ερωτεύτηκε. Ήταν ωραίο παιδί, αλλά δεν μου έλεγε κάτι. Εγώ ήμουν δύσκολη στις σχέσεις μου και γενικά στο να ασχοληθώ ερωτικά με έναν άντρα. Μπορεί πολλοί, επειδή ήμουν ερωτική ηθοποιός, να νόμιζαν ότι είχα πολλές σχέσεις, αλλά υπήρχε και χρόνος ολόκληρος που δεν είχα άντρα στη ζωή μου. Με είχε ερωτευτεί κι ένας μαραγκός στη γειτονιά όταν ήμουν 11 ετών- πήγαινα πέμπτη δημοτικού. Και όπως πήγαινα σχολείο, με περίμενε κάθε φορά να μου δώσει ή σάντουιτς, ή λουκουμά, ή μια γαρδένια! Μεγάλος έρωτας.

Με τους γονείς μου δεν είχα προβλήματα γιατί ήταν χωρισμένοι. Δεν ήξεραν. Έμενα με τη μητέρα μου. Δεν ήξερε τίποτα. Ήξερε ότι γύριζα ταινίες, αλλά δεν ήξερε τι ταινίες. Γιατί τότε δεν παιζόταν οι ταινίες στη γειτονιά. Παιζόταν στην Αθήνα, στο κέντρο. Όλες μου τις ταινίες τις έκανα από τα 18 μέχρι τα 20. Μετά μπήκα στο τραγούδι. Σε λαϊκά κέντρα. Καν Καν,Δειλινά, κάποια φορά πήγα και επαρχία, αλλά δεν μου άρεσε, δεν μπορούσα να συνεννοηθώ. Σύνολο μια δεκαετία, μέχρι το 1984.

Ο άντρας μου ήταν πελάτης σε κέντρο που τραγουδούσα. Επέλεξα να κάτσω μαζί του ένα βράδυ και μου άρεσε. Αλλά διευκρινίζω ότι επέλεξα εγώ να κάτσω, δεν ανταποκρινόμουν σε όποιον ήθελε να κάτσω δίπλα του. Ο άντρας μου ήταν από τους καλούς πελάτες. Τους ήσυχους. Καταλαβαίνεται τι εννοώ. Μου είπε «δεν θα πεις ένα ποτήρι απ” το ποτό μας;». Και είπα «θα πιω». Κι έτσι έγινε. Κάτι μου έλεγε ότι μου κάνει αυτός ο άνθρωπος. Παντρεύτηκα κι άρχισα να κάνω παιδιά! Την «είδα» κάπως αλλιώς. Σταμάτησα από το χώρο και άλλαξα εντελώς ζωή και κοινωνικές συναναστροφές. Έκανα τέσσερα παιδιά και άφησα την καριέρα στο σινεμά και το τραγούδι. Άλλαξα γειτονιά αλλά και στυλ στο ντύσιμο. Είχα παιδιά πια. Πήγαιναν σχολείο. Ο κόσμος είναι κακός. Δεν σε ρωτάει αν έχεις ψωμί να φας, παρά μόνο κρίνει, υποτίθεται, την ηθική σου. Κι έμαθα ότι κυκλοφορούν ταινίες στα βίντεο κλαμπ που αναφέρουν το όνομα μου ή άλλες με μια υποτιθέμενη Κατερίνα Σπάθη. Είναι μοντάζ και με θίγουν προσωπικά.

Γιατί επέλεξες τελικά να ξαναεμφανιστείς έπειτα από είκοσι χρόνια;

 Οι κόρες μου με προέτρεψαν να το κάνω. Μπορεί να ξανατραγουδήσω. Θα ήθελα.

Πηγή: lifo.gr

Προσθέστε σχόλιο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML:

Showbiz News

Περισσότερα από Showbiz News

pantelidis3

Παντελής Παντελίδης: Μοιραίος ύπνος στο τιμόνι λίγο πριν το δυστύχημα;

Συντακτική Ομάδα28 Φεβρουαρίου 2016
xronopoyloy

Χρονοπούλου για Λαζόπουλο: Είμαι κι εγώ καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Συντακτική Ομάδα27 Φεβρουαρίου 2016
rihanna

Xoρογραφία της Ριάνα έβαλε «φωτιά» στα Brit Awards

Συντακτική Ομάδα25 Φεβρουαρίου 2016
adele3

Tα δάκρυα της Αντέλ στα Brit Αwards – Σάρωσε η Βρετανίδα τραγουδίστρια

Συντακτική Ομάδα25 Φεβρουαρίου 2016
KARLAKI-MARIA

Ελληνίδα τραγουδίστρια χτύπησε τατουάζ στη μνήμη του Παντελή Παντελίδη!

Συντακτική Ομάδα25 Φεβρουαρίου 2016
LOBERDOS

Παντελής Παντελίδης: Η ζωή του όλη…

Συντακτική Ομάδα22 Φεβρουαρίου 2016
PANTELIDIS-KHDEIA

Ο καλλιτεχνικός κόσμος συνοδεύει τον Παντελή Παντελίδη στη «γειτονιά των αγγέλων»

Συντακτική Ομάδα20 Φεβρουαρίου 2016
PANTELIDIS-ZOIDAKIS

Νίκος Ζωιδάκης: «Φαινόμενο» ο Παντελής Παντελίδης – Η μαντινάδα που του αφιέρωσε (video)

Συντακτική Ομάδα20 Φεβρουαρίου 2016
PANTELIDIS

Σοκαρισμένη η ελληνική σόουμπιζ, αποχαιρετά τον Παντελή Παντελίδη (εικόνες)

Συντακτική Ομάδα19 Φεβρουαρίου 2016
tzoulia1

Τζούλια Αλεξανδράτου: Όλα όσα είπε για τα «ροζ» DVD

Συντακτική Ομάδα18 Φεβρουαρίου 2016
pantelidis

Το ανατριχιαστικό τραγούδι του Παντελίδη, 5 χρόνια πριν, για όσους έχουν χάσει φίλους σε τροχαία (video)

Συντακτική Ομάδα18 Φεβρουαρίου 2016
pantelidis

Ο Παντελίδης αποσύρει το τραγούδι που προκάλεσε σάλο (video)

Συντακτική Ομάδα17 Φεβρουαρίου 2016
Εφημεριδάκι