Μαγειρική

Κρεατόπιτα Χανίων

Κρεατόπιτα Χανίων

Απαιτούμενος χρόνος: 100 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 2 – Εύκολη

Υλικά Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
250 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια ελαιόλαδο ή βούτυρο
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
1 ½ κιλό αρνί
½ κιλό μυζήθρα Χανίων ή γραβιέρα τριμμένη
½ κούπα ζωμό κρέατος
6 φυλλαράκια δυόσμου κατά προτίμηση φρέσκου
Αλάτι
Πιπέρι

Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το γιαούρτι μαζί με το βούτυρο και λίγο χλιαρό νερό, ανακατεύετε καλά και προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε καλά προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ΄τα χέρια.

Έπειτα λαδώστε ένα μεγάλο λεκανάκι και βάζετε τη ζύμη μέσα. Αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου 50 λεπτά.

Σ΄αυτό το σημείο που φουσκώνει η ζύμη, βράζετε το αρνάκι για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνετε για αρκετή ώρα να κρυώσει και κόψτε το ψιλά καρέ. Στη συνέχεια ρίχνετε το τυρί ψιλοκομμένο, μαζί με το αρνάκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τον ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σ΄αυτό το σημείο ετοιμάστε με τη ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίστε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.

Κόβετε τη ζύμη σε δυο μέρη και απλώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε σε φύλλο διαμέτρου 35εκ. περίπου. Στη συνέχεια λαδώστε καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και τοποθετήστε το φύλλο μέσα στη φόρμα προεξέχοντας λίγο στα τοιχώματα της φόρμας.

Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε σε φύλλο 30 εκ. τη δεύτερη ζύμη.

Σ” αυτό το σημείο ρίχνετε τη γέμιση μέσα στη φόρμα και καλύψτε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο κόβοντας με ένα μαχαιράκι τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα. Σκεπάστε την πίτα με μια πετσέτα για 10 λεπτά και μετά αλείψτε την πίτα με το μείγμα αυγού, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 100 βαθμούς στις αντιστάσεις για 60 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.

Πηγή: news.gr

Προσθέστε σχόλιο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML:

Μαγειρική

Περισσότερα από Μαγειρική

keik

Πλούσιο κέικ μπαχαρικών

Συντακτική Ομάδα22 Φεβρουαρίου 2016
sklavenitis

Aυτός είναι ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2016

Συντακτική Ομάδα10 Φεβρουαρίου 2016
tarta

Χειμωνιάτικη αλμυρή τάρτα με πράσα

Συντακτική Ομάδα31 Ιανουαρίου 2016
gyros

O ελληνικός γύρος στα 15 καλύτερα πιάτα στον κόσμο για… πιωμένους

Συντακτική Ομάδα14 Ιανουαρίου 2016
KAFES

Ο καφές με το λάδι, το τυρί και με το… θαλασσινό αλάτι – Οκτώ από τα πιο παράξενα ροφήματα

Συντακτική Ομάδα12 Ιανουαρίου 2016
BURGER

5 προφίλ καθαρού Food Porn που θα σας ανοίξουν την όρεξη!

Συντακτική Ομάδα7 Ιανουαρίου 2016
PATATAKIA

Πώς να φτιάξετε σπιτικά πατατάκια χωρίς τηγάνισμα σε 3 λεπτά

Συντακτική Ομάδα7 Ιανουαρίου 2016
KEIK-ANAPODO-ME-KARAMELWMENA-MHLA

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μήλα

Συντακτική Ομάδα4 Ιανουαρίου 2016
bolonez

Μπολονέζ με λουκάνικο σε 20’

Συντακτική Ομάδα4 Ιανουαρίου 2016
mous

Μους σοκολάτα στο ποτήρι εύκολα και γρήγορα σε 2 λεπτά!

Συντακτική Ομάδα30 Δεκεμβρίου 2015
maltesers

Ένα μοναδικό Maltesers κέικ

Συντακτική Ομάδα13 Δεκεμβρίου 2015
rodiliker

Εύκολο λικέρ ρόδι μέσα σε μια μέρα

Συντακτική Ομάδα12 Δεκεμβρίου 2015
Διαβάστε περισσότερα
Εφημεριδάκι