ΑΟ Χανιά

Ενδείξεις για χειραγώγηση στο Χανιά – Ολυμπιακός

Ενδείξεις για χειραγώγηση στο Χανιά – Ολυμπιακός

Το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης εντόπισε ενδείξεις για χειραγώγηση του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Χανίων και Ολυμπιακού (1-4), την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου του 2016.

Η Live Sport αποκαλύπτει το πόρισμα της έκθεσης της UEFA-BFDS, που αναφέρει πως φαίνεται το αποτέλεσμα και η διαφορά των τριών γκολ να αποτελούν προϊόν χειραγώγησης από τη γηπεδούχο ομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει παράνομα κέρδη από στοιχηματισμό.

Η έκθεση κάνει λόγο για ύποπτη αμυντική συμπεριφορά στα δύο τελευταία γκολ του αγώνα, επισημαίνοντας στο τρίτο γκολ… οκνηρία συγκεκριμένου παίκτη των Χανίων, που έκανε κακή εφαρμογή του τεχνικού οφσάιντ, ενώ για το τέταρτο γκολ γίνεται λόγος για συνολική χαλαρή αμυντική συμπεριφορά.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως πριν τον αγώνα υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ και να επιτευχθούν στον αγώνα τουλάχιστον τέσσερα γκολ συνολικά. Αντίστοιχα ύποπτες κινήσεις στις αγορές στοιχήματος παρατηρήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα, με «ζωντανά» πονταρίσματα.

Τέλος, η έκθεση επισημαίνει πως τα Χανιά έχουν βεβαρημένο ιστορικό, καθώς ήδη φέτος τρεις αγώνες τους είχαν κριθεί ύποπτοι από την UEFA-BFDS.

Αναλυτικά η έκθεση της UEFA – BFDS:

Χανιά – Ολυμπιακός
Ελλάς/Κύπελλο Ελλάδος
Αποτέλεσμα: 1-4 (Ημίχρονο 1-2)
Ημερομηνία αγώνα: Πέμπτη, 7/01/2016 16.45

Οκνηρή συμπεριφορά

Η συστηματική αξιολόγηση των αποδείξεων δείχνει αξιόπιστες ενδείξεις χειραγώγησης σχετιζόμενης με τον στοιχηματισμό. Κανονικοί αθλητικοί παράγοντες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ύποπτο στοιχηματισμό που παρατηρήθηκε, όσον αφορά στο γεγονός ότι τα Χανιά θα χάσουν τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ, σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ. Τελικά, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν το συμπέρασμα ότι τα Χανιά χειραγώγησαν αυτό το παιχνίδι με σκοπό να διασφαλίσουν παράνομα κέρδη από τον στοιχηματισμό.

Αναφορικά με όρους παιχνιδιού, καθένα από τα τελευταία δύο γκολ (του αγώνα) συνιστούν ύποπτη αμυντική συμπεριφορά από τα μέλη της ομάδας των Χανίων. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από οκνηρή αμυντική συμπεριφορά εκ μέρους ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (σ.σ.: αναφέρεται το όνομά του), μετά από κακή εφαρμογή (από αυτόν) της παγίδας του τεχνικού οφσάιντ. Το τελευταίο γκολ προήλθε από χαλαρή αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της αμυντικής γραμμής των Χανίων, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα στην προσπάθειά της να ανακτήσει μια χαμένη μπαλιά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Παρατηρήθηκε ότι υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός στις αγορές πριν τον αγώνα για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ και να επιτευχθούν αντιστοίχως τουλάχιστον τέσσερα γκολ συνολικά στον αγώνα, με τις πιθανότητες να μειώνονται σημαντικά στις ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Η εν λόγω στοιχηματική δραστηριότητα δεν είναι δικαιολογημένη, μετά από αποτίμηση όλων των σχετικών αθλητικών συνισταμένων.

Αν και ο Ολυμπιακός είναι στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία από τους αντιπάλους του και είχε κερδίσει όλα τα ματς του πρωταθλήματος ως τότε, αυτό φαίνεται ότι είχε υπολογιστεί στις εναρκτήριες στοιχηματικές πιθανότητες, με τον Ολυμπιακό να τοποθετείται στα πολύ ισχυρά φαβορί όπως αναμενόταν. Επιπλέον ο Ολυμπιακός επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες για αυτόν τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορυφαίων σκόρερ του αυτήν την περίοδο, την ίδια στιγμή που μόνο σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού επετεύχθησαν συνολικά περισσότερα από τρία γκολ. Συνολικά, και ενώ το BFDS δεν μπορεί να εξηγήσει τα στοιχηματικά μοτίβα που παρατηρήθηκαν, είναι πιθανό οι παίκτες που στοιχημάτιζαν, να επιδείκνυαν την γνώση που είχαν εκ των προτέρων ότι τα Χανιά θα ηττηθούν με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ.

Παράλογα πεπεισμένοι

Περαιτέρω ύποπτος στοιχηματισμός πριν τον αγώνα για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ παρατηρήθηκε στις αγορές ζωντανού στοιχήματος. Επιπροσθέτως, υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός για το γεγονός ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον πέντε γκολ συνολικά, και με τις δύο ύποπτες προτιμήσεις να προκύπτουν στο τελευταίο τρίτο μέρος του παιχνιδιού, αν και τα πρώτα δύο τρίτα του παιχνιδιού κύλησαν με τον αναμενόμενο τρόπο. Λαμβανομένων υπόψιν των σημαντικών χρονικών περιορισμών για τη δημιουργία ευκαιρία για γκολ, σε αυτό το προχωρημένο στάδιο του αγώνα, είναι ευκρινές ότι στοιχηματίστηκαν μεγάλα ποσά για να αλλοιωθούν με αυτόν το τρόπο οι αγορές ζωντανού στοιχήματος. Πράγματι, όταν θεωρηθούν συνολικά, είναι ευκρινές ότι οι παίκτες του στοιχήματος ήταν παράλογα πεπεισμένοι ότι τα Χανιά θα δεχτούν τουλάχιστον δύο συναπτά γκολ στα τελευταία λεπτά και η δύναμη του παρόντος στοιχήματος μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί με σοβαρή ανησυχία. Οταν τα μη φυσικά στοιχηματικά μοτίβα σε όλες τις στοιχηματικές αγορές παρατηρηθούν συνολικά, μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι παίκτες στοιχήματος περίμεναν ότι τα Χανιά θα δεχθούν τουλάχιστον συναπτά γκολ στα τελευταία λεπτά και αναζητούσαν παράνομα κέρδη σε όλες τις διαφορετικές αγορές ως επακόλουθο.

Τελικά, το ύποπτο ιστορικό των Χανιών θα πρέπει να τεκμηριωθεί. Αγωνίστηκαν ήδη σε τρεις αγώνες αυτήν την χρονιά, οι οποίοι επισημάνθηκαν από την BFDS, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένου τους αγώνα στην κατηγορία. Το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν παρόμοια στοιχηματικά μοτίβα από την ίδια ομάδα είναι παράγων σοβαρής ανησυχίας από άποψη ακεραιότητας.

Ιστορικό

Τα Χανιά έχουν παρουσιαστεί σε μία σειρά αγώνων που κλιμακώθηκαν στο παρελθόν από την BFDS, συμπεριλαμβανομένης ήδη τρεις φορές αυτής της σεζόν, με την πιο πρόσφατη κλιμάκωση τους να είναι το τελευταίο ματς της Λίγκας εναντίον του Πανελευσινιακού στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Αυτός ο αγώνας περιελάμβανε ύποπτο στοιχηματισμό για τα Χανιά για να μην κερδίσουν και να χάσουν τον αγώνα, πράγμα το οποίο όντως έγινε (ηττήθηκαν 3-1). Εν τω μεταξύ, ο Ολυμπιακός επίσης παρουσιάστηκε από την BFDS σε πληθώρα αγώνων, με τον πιο πρόσφατο να είναι εναντίον της Κασσιόπης στις 22 Μαρτίου 2015.

Τα νέα των ομάδων παρουσίαζαν ως ευνοημένη την ομάδα των Χανίων καθώς από τον Ολυμπιακό έλειπε σημαντικός αριθμός παικτών από την πρώτη ομάδα σε αυτόν τον πρώτο αγώνα. Τα Χανιά έκαναν τρεις αλλαγές από το πιο πρόσφατο ματς της Λίγκας εναντίον του Πανελευσινιακού, με τους Δημήτρη Πρίφτη, Τάσο Παγώνη και Νικομανώλη Νύκταρη να αντικαθιστούν τους Μπλάζιτς, Σαϊνέ και Διαμαντόπουλο. Εν τω μεταξύ ο Ολυμπιακός έκανε εννέα αλλαγές από το τελευταίο του ματς της λίγκας εναντίον του Πανιωνίου, με τον Σαλίνο και Σιόβα να είναι οι μόνοι παίκτες που διατήρησαν τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα, με τους δύο επικεφαλής σκόρερ του, Ιντέγιε και Φορτούνη να είναι μεταξύ των παικτών που έμειναν έξω».

Πηγή: sport-fm.gr

Προσθέστε σχόλιο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML:

ΑΟ Χανιά

Περισσότερα από ΑΟ Χανιά

GESIOS

Πήρε σημαντικό βαθμό και ψυχολογία ο Α.Ο. Χανιά

Συντακτική Ομάδα31 Ιανουαρίου 2016
NYKTARIS-HRAKLHS

Νύκταρης: «Για γέλια ότι στηθήκαμε με Ολυμπιακό»

Συντακτική Ομάδα24 Ιανουαρίου 2016
XANIA-LARISA

Ισοπαλία για τα Χανιά με την πρωτοπόρο Λάρισα (video)

Συντακτική Ομάδα23 Ιανουαρίου 2016
OLYMPIAKOS-XANIA

Κύπελλο | Ολυμπιακός – Χανιά 6-0

Συντακτική Ομάδα13 Ιανουαρίου 2016
AOX-OLYMPIAKOS1

Όσα δεν είδατε στα Περιβόλια πριν από τον αγώνα του Α.Ο. Χανιά με τον Ολυμπιακό (video)

Συντακτική Ομάδα9 Ιανουαρίου 2016
LYRONIS-AOX

Ευχαριστημένος ο Λυρώνης από την προσπάθεια των παικτών

Συντακτική Ομάδα7 Ιανουαρίου 2016
AOX-Olympiakos

Κύπελλο | Αξιοπρεπώς στάθηκε ο Α.Ο. Χανιά απέναντι στους πρωταθλητές

Συντακτική Ομάδα7 Ιανουαρίου 2016
AOXPROPONISI (17)

Η αποστολή του ΑΟ Χανιά

efimeridaki sports16 Δεκεμβρίου 2015
aoxbluboys

ΑΟΧ: Φθηνά εισιτήρια για το κύπελλο – Συνεργασία με Blue-boys για να μαζευτούν τρόφιμα

efimeridaki sports15 Δεκεμβρίου 2015
aoxpaok

Βίντεο με το fair-play του ΑΟ Χανιά

efimeridaki sports14 Δεκεμβρίου 2015
Διαβάστε περισσότερα
DIAITISIAKARTA

Οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ελλάδος

efimeridaki sports14 Δεκεμβρίου 2015
Διαβάστε περισσότερα
NIKTARIS

Ο Νύκταρης έδωσε το τελικό «οκ» για το fair-play

efimeridaki sports13 Δεκεμβρίου 2015
Διαβάστε περισσότερα
Εφημεριδάκι