Παραπολιτικά

ΑΠΟΨΗ | 10o Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΟΨΗ | 10o Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Η Νέα Δημοκρατία έχει υπάρξει, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η παράταξη της λογικής και της υπευθυνότητας, η παράταξη του οράματος και της προόδου, η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων που εδραίωσε τη δημοκρατία και χάραξε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, οδήγησε σε μια δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα της χώρας και σε μια απαξίωση της πολιτικής. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στην πολιτική και στη Νέα Δημοκρατία.

Η παράταξή μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία ανοίγει μια νέα σελίδα, όπου επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις πολιτικές του κόμματος επανατοποθετώντας στον πυρήνα της τον πολίτη και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στις απαιτήσεις και τις προοπτικές του 21ου αιώνα.

Η ανανέωση έχει ήδη ξεκινήσει. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη, ευρεία πολυσυλλεκτική παράταξη και όχι ένα μονοθεματικό κόμμα. Περιλαμβάνει στους κόλπους τις θέσεις και απόψεις που αποκρυσταλλώνουν την ιδεολογική και πολιτική ζύμωση φιλελεύθερων, κεντρώων, δεξιών, μεταρρυθμιστών, κ.λπ.

Η ανανέωση που επιδιώκουμε δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια συνεχώς εξελισσόμενη και κλιμακούμενη προσπάθεια. Δεν επιδιώκουμε ανανέωση για τους τύπους ή ανανέωση με συμβολικά χαρακτηριστικά. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη δημιουργική νέα γενιά και βέβαια να αξιοποιήσουμε το ρόλο των παλαιοτέρων και πιο έμπειρων στελεχών. Σύνθεση και αποτέλεσμα είναι η επιδίωξή μας.

Αποσκοπούμε η Νέα Δημοκρατία καλύτερα οργανωμένη πλέον, να δώσει ξανά νόημα στην πολιτική, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις επιθυμίες των πολιτών, να αποτελέσει μέσο διαμόρφωσης της αντίληψης των πολιτών για το «δημόσιο συμφέρον» και να πραγματώνει τις ανάγκες των πολιτών.

Με διαφάνεια και αξιοκρατία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να εκφράσει το αύριο των πολλών, ξεβολεύοντας το χθες των λίγων και των προνομιούχων.

Επιδιώκουμε μέσα από τη διαβούλευση καθόλη τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών με κορύφωση το συνέδριο να εδραιώσουμε ανοικτές, συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλουραλισμό ιδεών, απόψεων και θέσεων δημιουργουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικο κόμμα, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.

Στόχος μας είναι, με αρχές, με συνέπεια και αξιοπιστία, να παράγεται πολιτική συστηματικά με αρχές και με συνέπεια, συμμετοχικά με την εμπλοκή όλων των μελών του κόμματος και με δομημένη διαβούλευση.

Η πολιτική θα πρέπει να διαχέεται τόσο εσωκομματικά, στα μέλη του κόμματος, όσο και στην κοινωνία. Και βεβαίως, η πολιτική θα πρέπει να αξιολογείται θέτοντας σαφείς και μετρήσιμους στόχους ως προς τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να γίνεται ανατροφοδότηση.

Η εσωκομματική δημοκρατία που θα επιδιώξουμε πραγματώνεται μέσω της κατάλληλης κομματικής οργάνωσης, της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και των νέων μεθόδων επικοινωνίας ώστε να κάνουμε την πολιτική προσιτή και ενδιαφέρουσα για τους πολίτες και να τοποθετήσουμε το κόμμα στη θέση που αρμόζει: το κύτταρο της Δημοκρατίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το Συνέδριό μας, δεν αποτελεί μια διεργασία εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν θα είναι ένα ακόμη Συνέδριο που θα αφορά μόνο τα κομματικά στελέχη. Είναι μια αφετηρία για ένα ποιοτικό άλμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό αφορά όλους τους πολίτες γιατί μαζί, θα δημιουργήσουμε τη Νέα Δημοκρατία τού αύριο, τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

 

* Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι βουλευτής Ηρακλείου και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Προσθέστε σχόλιο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML:

Παραπολιτικά

Περισσότερα από Παραπολιτικά

BALIA

ΑΠΟΨΗ | «Παράλληλο πρόγραμμα» με την κοινωνία όρθια

Συντακτική Ομάδα22 Φεβρουαρίου 2016
polakisvernadakis

Ο Πολάκης γλέντησε την ψήφιση του «παράλληλου προγράμματος» (εικόνες)

Συντακτική Ομάδα21 Φεβρουαρίου 2016
KEFALOGIANNIS-GIANNIS

ΑΡΘΡΟ | Πέντε στοχευμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

Συντακτική Ομάδα18 Φεβρουαρίου 2016
BLETSAS2

ΑΡΘΡΟ | Οι σοβαρές τεχνικές ατέλειες της απόφασης για τα 4 κανάλια

Συντακτική Ομάδα18 Φεβρουαρίου 2016
500-EURO

ΑΠΟΨΗ | Το 500ευρω, το «μαύρο χρήμα» και η διαφθορά στην Ευρώπη

Συντακτική Ομάδα17 Φεβρουαρίου 2016
Kammenos-Samos

Αποκαλυπτικό βίντεο: Όταν ο Καμμένος έλεγε, «προς Θεού, όχι hot spot στα νησιά»

Συντακτική Ομάδα17 Φεβρουαρίου 2016
AERODROMIO-XANION

Το Αεροδρόμιο Χανίων και η σιωπή των Υπουργών

Γιώργος Γεωργακάκης11 Φεβρουαρίου 2016
ika

ΑΠΟΨΗ | Δέσμευση για συγκεκριμένη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανάλογα με την αύξηση του Α.Ε.Π.

Συντακτική Ομάδα8 Φεβρουαρίου 2016
TSIPRAS1

«Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», το τραγούδι που κάνει «θραύση» στο διαδίκτυο!

Συντακτική Ομάδα8 Φεβρουαρίου 2016
peristera-mantila-1

Η Περιστέρα Μπαζιάνα με λιλά μαντήλα στο Ιράν – Συνόδευσε τον πρωθυπουργό (εικόνες)

Συντακτική Ομάδα8 Φεβρουαρίου 2016
APERGIA5

Την κηδεία του… Ασφαλιστικού έκανε το ΠΑΜΕ Χανίων

Συντακτική Ομάδα4 Φεβρουαρίου 2016
BOYLH

ΑΠΟΨΗ | Με αποκαλείς «επαναστάτη του καναπέ»…

Συντακτική Ομάδα2 Φεβρουαρίου 2016
Εφημεριδάκι